martijnenmaayke.reismee.nl

Bali of Ibiza?

Nee, we gaan niet naar Ibiza, maar als het Martijn ligt wel......

Gisteravond onder het genot van 625ml Bintang biertjes, samen met een Nederlands stel (John en Karin) welke we die middag hadden ontmoet, heeft Martijn minimaal 3 x aan ze laten weten dat wij binnen eenaantal dagen verder reizen naar Ibiza.

Bij meerdere vragen, en een aantal biertjes later, kon Martijn niet meer bedenken of dat ene eilandje nou Bali of Ibiza heette. Zodra 'Ibiza' uit Martijn zijn mond kwam, keken Maayke en ook John en Kari hem aan en schoten vol in de lach!! Daarna kwam devragende blik van Martijn en zag je 'm denken; 'shit hoe heet dat eilandje ook alweer hiervlakbij? Oh ja Bali, niet Ibiza'.

Maar binnenkort dus wel Bali op de planning, nu eerst nog even onze afgelopen week:

Donderdag 3 december zijn we geland in Singapore. De reis ging prima en bij aankomst op het vliegveld stonden de taxi's al klaar. We lieten weten naar de wijk 'Little India' te willen en daar dan wel een Guesthouse zouden zoeken. De taxichauffeur zei nog dat het wel belangrijk is om een schone slaapplaats te hebben, waar wij het uiteraard mee eens waren.

Het Guesthouse waar hij ons uitzette zag er van buiten redelijk uit.Wegingen naar binnen en vroegen of we eerst de kamer evenmochten zien,voordat we gingen beslissen.We deden de deur van de kamer open enhet eerste wat we zagen was een kakkerlak die over het bed heen liep....tuurlijk: 'Als het maar schoon is!' Niet veel later hebben we zo'n 50 meter verderop een prima Guesthouse gevonden.

In Singapore hebben we heerlijk Indiaas gegeten, een dagje door de stad gewandeld, biertje gedronken met wat andere backpackers en na 2 nachten op het vliegtuig gestapt naar Jakarta.Singapore is overigens een hele mooie en schone stad (niet te vergelijken met andere Aziatische steden).

Van Singapore naar Jakarta is eenhele omslag.....wat een vieze, drukke, stink stad! We hadden dit al wel van anderen gehoord, maar kunnen dit zeker beamen. We zijn in totaal 6 uren (excl. slapen) in Jakarta geweest. Het Guesthouse was vies en we sliepen in een kamertje van 2 bij 2, zonder ramen. Martijn zei 's nachts; 'Ik heb hetidee of zitten we in de gevangenis'. Al was dat waarschijnlijknog beter geweest.

Devolgende ochtend zijn we op de trein gestapt naar Yogyakarta (oost-java). De treinreis duurde9 uren, maar was prima te doen. We zaten eerste klas en hadden daardoor relaxte stoelen en veel beenruimte. Ondertussen konden we genieten van het prachtige landschap, waarbij we vooral veel rijstvelden hebben gezien.

Zondagavond ons eerste nachtje geslapen in Yogyakarta en daar zitten we nog steeds. We hebben hier een mooie kamer met eigen badkamer, een balkon en zelfs een klein zwembad. En dat voor 9 euro per nacht, wat willen we nog meer?

Relaxen is vooral wat we hier doen

Laughing
. Maar de afgelopen dagen hebben we ook verschillende dingen bekeken, zoals een Water Castle en the Bird market. Op de Bird market zitten honderden vogeltjes in veel te kleine kooitjes, je kunt ze kopen om ze daarna vrij te laten. Wat men er hier precies mee doet? Geen idee, opeten wellicht? Ook kwamen we op deze markt een kooitje tegen met daarin zo'n 50 kuikentjes die één voor één fel blauw, fel geel, fel roze of fel groen waren. Onze eerste gedachte was; 'Dat zijn van die opwindkuikentjes', maar zoals jullie waarschijnlijk al kunnen raden.....ze waren echt!

Gister een tripje gedaan naar de Borobudur tempel. Dit is één van de highlihts in Indonesië. De tempel is al eeuwen oud, maar pas in 1815 weer gevonden onder het as. Nederlanders zijn zo'n 100 jaar geleden begonnen met het restaureren van de tempel. Het was erg mooi om te zien en we hadden een prachtig uitzicht! Tijdens dat tripje John en Karin ontmoet waarmee we 's avonds hebben gegeten en Bintang biertjes mee hebben gedronken. Super leuke avond gehad en veel gelachen (mede om 'Ibiza' haha).

Morgenochtend vertrekken we, voor een 3-daagse trip, naar verschillende vulkanen hier op Java. Zaterdagavond worden we afgezet bij de boot om naar Bali te gaan.

We genieten volop!

Liefs Martijn en Maayke

Manon

Hi wereld reizigers, Als ik jullie verhaal zo lees lijkt het alsof jullie al heel lang weg zijn. Wat hebben jullie in een week tijd al veel gedaan... Volgens mij is het er van een dagje nixen nog niet van gekomen.
Geniet maar lekker verder!

Liefs Manon

Martijn en Maayke

Helaas we hadden nog een aantal leuke filmpjes, maar het uploaden gaat minimaal 2 uur duren....dus we proberen het de volgende keer.

Mirella

Ibiza kan ook heel leuk zijn.... Ach alles lijkt toch op Ibiza na een paar liter bier hahaha

Groeten vanuit een regenachtig Joure...!

peter

Mooie verspreking amstel tyn! Echt fantastisch om dit allemaal te lezen, je schrijft super leuk maayke, het is net alsof ik erzelf bij ben...tussen de AZIATEN!!

Dikke kus peter

Janny/mem

Zoals altijd geniet ik volop mee. Heerlijk lijkt het me daar. Hoe zit het trouwens met de regentijd daar? En inderdaad Maayke, complimenten voor je schrijfstijl. Vorig jaar deed Bianca dat, maar jij kunt het ook!
veel liefs, mem/Janny

Janine

Leuk leuk even een berichtje + foto's van jullie...!!
Lekker genieten!

Groetjes Janine

Gep.

Fijn om te horen dat jullie je goed vermaken! Een heerlijk appartement voor 9 euro, niet best hè. Maargoed, de lage prijzen wennen snel of niet? ( Als je straks een keer 20 euro moet betalen vind je dat gewoon duur! hihi )
Ik ben druk m'n tas aan het inpakken! Suver stress. Veel plezier met de 3daagse trip! En lekker zonnen op Bali natuurlijk! Heerlijk!
Veel liefs,

Bianca

Lieve Martijn en Moek,

Wat ziet het er allemaal TE mooi en leuk uit!
Dus jullie verdiepen je daar helemaal in de cultuur?
Prachtig hoor(sarcastische ondertoon)!
En zo te lezen ontmoeten jullie ook al zooooveel leuke mensen, daar heb je deze Janny Reidsma dus niet voor nodig Moek!

Wol en ik zitten hier knus met een klein brokje dit prachtige verhaal te lezen!

HAVE FUN!

Dikke tut

Koos, Stan en Amber

oooooo wat klinkt dat allemaal goed!
We zijn toch wel een beetje jaloers.
Ibiza is ook best lastig uitspreken na een paar biertjes. Dat moet je niet onderschatten, vooral de Z...pfff...lastiger dan Bali.

Menno

Haha, klasse wallie! Was vast de warmte.. Veel plezier en tot snel..

Josie

He lieverds,

Wat een verhaal al in z'n korte periode!
Zo te horen hebben jullie de smaak al te pakken:)
Bevalt het reizen goed Tijn? Is het een beetje wat je ervan had verwacht?
Kijk uit naar de volgende foto's en verhalen natuurlijk.

Geniet!

Kus

richart

Tja
Een paar lekkere biertjes op Ibiza.
Zwembad voor 9 euro.
Relaxstoelen.

Waarom uiteindelijk weer terug naar nederland waar weer gewerkt moet worden?

Magda

Nou ik had om eerlijk te zijn het even uitgesteld om de foto's en jullie verhaal te lezen. ik citeer mezelf : 'ik was bang dat ik het niet aankon! ;-)
Maar met een klein steekje in mijn maag heb ik genoten van het feit om jullie te zien genieten. Het is zo uniek zo'n reis, dus geniet echt van elke seconde!
Ik zal jullie blijven volgen en stalken (of niet maayke haha!) totdat jullie weer veilig thuis zijn.

Ik zal straks op bed, moet mijn 10 uren slaap halen en tja... ik mag weer aan het werk morgen!!

Enjoy toppers van me!!!!!!!!!!!!!!!!

Pytrik

Hé M&M!

Yogyakarta, grappig, daar hebben wij een case studie in het project waarin ik werk. Ik ben er zelf niet echt bij betrokken, maar het gaat over hoe er steeds meer volgebouwd wordt, en daarbij rijstvelden verloren gaan. Ik begreep dat de meeste bossen hier al gekapt zijn. Door deze landgebruiksveranderingen zijn er steeds meer risico's van natuurrampen. Bij een vulkaanuitbarsting, tsunami oid, die hier nog wel eens voorkomen, vallen er veel meer slachtoffers dan vroeger. Dus de vraag is wat je hier aan kunt doen.
Maar ik geloof niet dat ik dit zelf nog met eigen ogen ga zien, dus ga jullie foto's kijken! Veel plezier op Ibiza,

kus, Pytrik

thea

He lieverds, Ibiza daar zijn wij geweest op huwelijksreis, heeeeeel lang geleden.
Daar hebben ze vast geen hotelletjes voor 9 euro!!.

Leuk verhaal, mooie foto's ik ben helemaal gerust.

Blijf genieten.

liefs ma /

ieuws

Zittend achter de computer op het werk om 22.43 is dit wel even een welkome afleiding, jullie verhaal + foto's! Lookin'good folks! Helemaal top. En zo te lezen gaat alles lekker relaxed en gemoedelijk. Heerlijk! Ik ben jaloers... :-) Zal zo weer ff verder, lekker de slaapdienst in...blegh... en dan mail ik volgende keer wel weer es eventjes. Denk aan jullie en wens jullie nogmaals heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel heul heul veel plezier! Dikke smakkerd, ieuws

ries en Gre

Lieverds!
Heerlijk om te lezen en zien dat jullie helemaal genieten daar! Voor mijn gevoel en door jullie vele belevenissen in deze week zijn jullie al heel lang weg... Kijk dat jullie lekker gaan zonnen op Ibiza is natuurlijk heerlijk maar een koude, rode neus een suffe muts en door de plassen rijden na een dag werken is ook wel een beetje leuk hoor...
Kortom: Jaloezie vanuit stamppotland..

Lieverds veel plezier op Bali, bij ons is het nog even Balen en dan Kerstvakantie.

Veel liefs van Gre en Ries

Cathy

He Maayke en Martijn!!

Ik heb jullie gevonden!! Dit was de eerste link die google gaf met de zoekterm: 'maayke en martijn op reis'... populair...

Jeetje wat klinkt het allemaal super en relaxt.... Geniet ervan, tis voorbij voordat je het weet (ook al klinken drie maanden echt heeeel lang!)

Maayke, vooral niet te veel plannen, dat hoeft daar niet! ;)

Groetjes uit het koude Groningen....

Martha

Hi lieve mensen!

Oh jeetje, wat een belevenissen! Ben stiekem wel een beetje jaloers. Ik citeer een gesprek tussen Bianca en Martha: "Het is daar nu regenseizoen he? Ja klopt, en ik hoop dat het nooit meer droog wordt. Nee inderdaad, laat ze maar lekker wegspoelen... Iedereen doet maar, alsof de crisis nooit begonnen is!" haha...
Nee hoor, dat meen ik natuurlijk niet!

Heel veel plezier op Ibiza en tot horens...

Martha

chantal

HiHi!
Wat heerlijk zeg! Die relaxte avonturen van jullie. Dat is weer eens wat anders dan het leven in de Echte wereld! Hahaha!!!
onze dagen vliegen voorbij en voor je het weet was dat weer een week. En op vrijdagavond denk je nog een heeel weekend voor de boeg te hebben maar dan is het ook zo weer zondagavond etc. Shit wat een drukte hier. Maar schrijf vooral veel van dit soort heerlijke verhalen dat hebben we hier nodig zodat we even tot rust kunnen komen. Ogen (bijna) dicht kunnen doen om weg te dromen bij jullie avontuurlijke verhalen en prachtige foto's. Ga zo door M&M.

Veel plezier op Bali! En als je nog een paar Madee-tjes daar tegenkomt geef ze allemaal een kus van ons.!!!
LFS, Chantal

Fedde

Hoi,

Leuk om jullie belevenissen zo een beetje te kunnen volgen! Mooie foto's en als ik Wallie zo zie lurken aan het "flesje" bier snap ik ook het Ibiza versus Bali verhaal haha.

Veel plezier en zie uit naar het volgende verhaal en foto's.

Fedde

Rutger en Nynke

Klinkt super allemaal, lekker genieten! Dikke kus vanaf het zuidelijk halfrond!

Baukje en Gerrit

He ouwe wereldreizigers,
Goed om te horen dat jullie je prima vermaken!! Ook de kiekjes zijn erg leuk!! En naast de vieze lucht in Jakarta ook al wat cultuur op gesnoven!!
Ik kijk alweer uit naar jullie volgende verhalen!! Enjoy en maak er een leuke trip van!!!

Dikke tut út Snits!!

Albertje

Kreeg de site door van Janny. Leuk om even te lezen en vooral om te zien dat jullie genieten. Hou dit vol!

Appie en Hitje

Hallo M. en M.
Ik hoorde van Maaike haar moeder dat het bij jullie lekker warm is!! en dat jullie je prima vermaken.
We lezen regelmatig jullie verhalen, leuk hoor.
Hier ligt een pak sneeuw van 20 cm.
Wij wensen jullie Fijne en warme Kerstdagen toe!!
En een mooi Nieuwjaar geniet maar lekker.
Lfs. Appie en Hitje

mem,Janny

Leave Maayke en Martijn,

Ik ben erg blij om weer wat te lezen en te zien. Heerlijk, al die dingen die jullie doen. Heit was me vandaag voor. Zelf kijk ik elke dag of er weer van die leuke verhalen zijn. Wie schrijft steeds? Ik vermoed Maayke, maar misschien ook samen?
Wij genieten mee.
Veel liefs,
heit en mem/Bauke en Janny

Barber en Andre

Wat klinkt dat toch allemaal geweldig!!!
Misschien moet ik nog maar een last minute boeken voor de kerstvakantie! Kunnen we die mooi samen vieren ;-).
Heel veel plezier op Java en geniet ervan.

Dikke tut en knuffel van ons