Bromo, Ijen en Bali!
Inmiddels zijn we op Bali nadat we de afgelopen 1,5 week alweer heel veel gezien en gereisd hebben.....
Vanaf Yogyakarta hadden we een 3 daagse trip geboekt. Deze begon met een 11 uur durende rit in een minibus naar een plaatsje vlakbij de Bromo vulkaan. Een ritje in een auto/minibus/scooter kan er hier trouwens wild aan toe gaan. Er zijn geen verkeersregels en inhalen doen ze gewoon zonder te kijken of er van de andere kant wat aan komt. Op een gegeven moment (mooie uitspraak he Bauk?) kwam een vriend van onze chauffeur in een ander busje langsrijden en ja dan is het niet meer dan logisch om een wedstrijdje te doen!?!
Uiteindelijk veilig aangekomen, een hapje gegeten en daarna vroeg ons bed ingedoken. De volgende morgen werden we namelijk om 3.30 uur al gewekt. O 3.45 uur zaten we in de jeep richting het uitzichtspunt van de vilkaan. Erg mooi om deze actieve vulkaan vanaf een prachtig punt te bekijken., waarbij we na een uur ook nog de zonsopgang konden zien. Het enige nadeel waren de honderden toeristen die net als ons deze highlight wouden bekijken (zie foto's).
Na de zonsopgang weer in de jeep gestapt en naar de vilkaan gereden. We konden vanaf daar naar boven lopen of met een paard omhoog worden gebracht. Wij zijn gaan lopen, wat prima te doen was, en boven konden we in de krater kijken. In verband met de zwavel was het niet heel fijn om daar bovenop te staan.
Voor ons gevoel hadden we er al een hele dag opzitten, maar het bleek nog maar 8.00 uur te zijn. Gelijk doorgereden (7 uren) naar een dorpje dicht bij de Ijen vulkaan, waar we aan het eind van de middag aankwamen. In dit dorpje even rondgelopen en we kwamen zowaareen tennisbaan tegen. Maayke heeft zelfs nog, metblote voeten, een set gespeeld met de locals. Nooit gedacht dat ze hier konden tennissen....
Devolgende morgen weer vroeg uit bed(3.00 uur), even ontbeten en in de auto gestapt naar Ijen. De wegen waren hier overigens onbegaanbaar, oftewel er was geen weg meer haha. Maar na ee uurtje toch veilig aangekomen. Om bij de vulkaan te komen, was het noodzakelijk om 4km omhoog te lopen. Aangezien Martijn een prima conditie heeft en die van Maayke toch wel een klein beetje minder is uhum, was het voor Maayke aardig zwaar. Maar de zware tocht maakte heel veel goed toen we eenmaal boven waren. Het is soms heel moeilik uit te leggen wat we hebben gezien....ik zou zeggen; 'kijk naar de foto's'. Het was PRACHTIG! Nog nooit zoiets moois gezien.
Wat hier nog bijgezegd moet worden is dat er vanuit het zwavel zilverwordt gehaald. De hele dag lopen mannen van jong tot oud, met 20 kilo zwavel op hu schouders. Als nagaat dat Maayke het al zwaar vond om boven te komen (zonder 20 kilo), ga dan maar na wat die mannen, dag in dag uit, te verduren hebben. Heel aandoenlijk om te zien.
We gaan het verhaal even iets minder specifiek verder schrijven, want het wordt al een aardige lap tekst! (ishet al saai om te lezen? ;-) )
Vanaf Ijen gelijk doorgegaan naar Bali, het platsje Lovina, samen met Temke en Susan. Deze 2 Nederlandse meiden deden precies dezelfde trip en zijn we gezellig mee opgetrokken (Ja Martijn had het goed voorelkaar hihi).
In Lovina hadden we een prachtige bungalow aan het strand en met een heel groot zwembad! Weer volop luxe voor hele lage prijzen. In de 3 nachten dat we daar hebben geslapen zijn we onder andere wezen snorkelen, bij Hot Springs geweest en heerlijk met z'n 4en gegeten bij een Balinese vrouw thuis (na ja thuis, buiten op de grond kan ik beter zeggen).
Dinsdag naar Ubud gegaan, ook op Bali. We hadden wederom de luxe van een zwembad en het ontbijt werd geserveerd op ons balkon! In Ubud zijn veel aapjes en er is een Monkey Forest. We liepen er nog geen 5 minuten en Maayke haar flesje water werd al uit de handen gepakt. Waarna het aapje razendsnel een boom in klom. Zo lief zijn ze dus niet....(had ik kunnen weten na vorig jaar op Monkey Island).
Woensdag een scooter gehuurd en de hele dag door Bali gereden. We kwamen al snel bij The Holy Water tempel. Een hele belangrijke tempel omdat ze geloven dat het water magische krachten heeft. Beide moesten we een Sarong dragen om naar binnen te gaan. 16 december was toevallig een belangrijke dag, dus we hebben geluk gehad. Er waren honderden mensen!
Vandaag verder gereisd naar het zuiden van Bali. Martijn heeft al even op de surfplank gestaan zonet. We zitten in het plaatsje Kuta (vergelijkbaar met Salou). Het was de bedoeling om naar een stadje hier vlakbij te gaan waar het wat rustiger is, maar dat is anders gelopen. We zullen zien hoe lang we het uithouden tussen de feestgangers ;-)
Kus
hoihoi!
klinkt goed:) Dus toch Kuta?? Wij zitten nu nog op Ubud, morgenvroeg richting Gili. Wie weet zien we elkaar nog ergens, veel plezier daar !!
Groetjes ons
Wat hebben jullie alweer veel gedaan. Wordt er jaloers van als ik het lees!!! Wij ploeteren hier door de sneeuw en jullie genieten daar van de zon en al die mooie dingen.
Vind het erg leuk om te lezen wat jullie daar allemaal beleven, dus saai is het zeker niet. Mag van mij wel wat langer!!!!
Ik verwacht dat we de komemde tijd verhalen uit Kuta te horen, aangezien jullie lastig een gezellige kroeg uit te slaan zijn zullen jullie ook lastig uit dit plaatsje te krijgen zijn. ;-)
Dikke tut
Hee lieve Moeikie en Martijn!
Wat een leuk verhaal zeg! En prachtige foto's ook. Zo krijg je een beetje een beeld van wat jullie allemaal meemaken. Erg mooi! En knap hoor moeikie 4 km omhoog! Pittige wandeling waarschijnlijk.
Hier alles prima! Het is nu 7 uur en ben al fris en fruitig. Over een half uurtje stappen we weer in de jeep richting La Furtuna. Gaan we ook richting het vulkanische gebied. ( Gelukkig zonder zwavellucht, echt te vies inderdaad! ) We slapen daar 1 nachtje en gaan dan naar Tortuguero, moet daar echt fantastisch zijn! Worden zaterdag om 5.50 uur opgehaald, mooi op tijd dus.
Daarna richting Cahuita, Bianc haar favo stekkie. Ook veel zin in! Kortom, volop genieten hier!
Jullie gelukkig ook. Veel plezier in de kroegen daar en 'chillse'
Dikke kus vanuit Monteverde!
Hallo Maayke en Martijn,
Wat ziet er geweldig uit zeg! Echt ontzettend mooi, wat ben ik jaloers op jullie. Het weer is hier wel even anders, brrrr. Veel te koud, al heeft al dat sneeuw ook wel weer wat. En wat een geweldige foto's. Leuk om jullie zo te volgen, kijk nu alweer uit naar het volgende verhaal.
Liefs Lis
Jeetje! Wat een belevenissen weer!! Vind het zo leuk om te lezen. Hoe warm is het daar? We zagen zo straks dat het in Leeuwarden -12 zou vriezen!! Lang leve het koude Nederland. Vanmorgen lekker door de sneeuw geploeterd! Heeft wel wat! Hydo vindt dat ze in Sneek sneeuw verprutsers zijn. We liepen lekker in de sneeuw te banjeren toen een enorme shovel al het sneeuw voor onze neus weg duwde.. Beetje jammer. Hopelijk kunnen jullie genieten van de warme zon.. Ze beloven ons een witte kerst! Verschil moet er wezen!
Geniet nog van jullie komende belevenissen en hou ons vooral op de hoogte. Mooie foto's trouwens. We genieten van jullie verhalen..
Dikke kus,
Hydo en Josie
Wat een heerlijk verhaal weer en TE mooie foto's!
Vooral die foto dat jullie aan het eten zijn op een kleedje vind ik echt prachtig.
En het ontbijt wordt op jullie balkon bezorgd?Oh oh oh, wat een leven.....
Ziet er goed uit hoor Martijn op de de surfplank!!
Valt tegen he?
ENJOY!!
Tut
Heee lieverds!
Nou ten eerste: BEDANKT dat je een biertje op me gedronken hebt. Bewijsmateriaal = geslaagd en voel me zelfs een beetje speciaal ;-)
Moeike (die naam heb je niet voor niets) wat knap dat je die berg op bent gegaan. Tijn met zijn ervaring op de alpe d'huez had natuurlijk een beste voorsprong ja.
Heb (onder werktijd) genoten van jullie verhaal. Zo ben je er toch een beetje bij!
Ook van Menno een dikke tuut voor onze toppers. Denken aan jullie en geniet van salou (daar ook bucketbars....?)
Mennie en Ketjap. TUUT!!
Heerlijk! Weer een prachtig verhaal en bijbehorende foto's! Wat ziet het er fantastisch uit allemaal lieverds... Vooral die foto's bij de vulkaan en het meer, prachtig... Jullie zien er op de foto's ook errug gelukkig uit & ik weet ook zeker dat jullie volop genieten! Petje af Maaykie van de grote klim en Martijn, jij op een surfplankie ziet er stoer uit hoor! Goed man! En wat een luxe ook weer mensen... Dat zwembad (prachtig trouwens die kiek met de zelfontspanner...Hoe snel moesten jullie wel niet rennen??haha), het ontbijt dat gebracht wordt, heerlijk... Maar het is ook afzien...ik weet het. Je loopt niet voor je lol 4 km omhoog. Het is een zwaar leven.:-) Al die biertjes, bah. En die zon. Jakkes.
Nee, ik weet dat jullie ook liever een halve meter sneeuw hadden gehad. Maar ja, dat hebben wij dan weer. Je kunt niet alles hebben...
Lieve skotten, GENIET GENIET GENIET!!! Ik houd de mail in de gaten en ben al weer benieuwd naar nieuwe avonturen.
En beloofd maayk, ieuws heeft nu 2 weekies vakaaaansje, dus... tijd om een lange update te sturen via de mail! I promise!
VEEL LIEFS!
En pas goed op elkoar!
he lieverds
Wat een mooie foto's, en een mooi verhaal.
Zo leven wij ook met jullie mee, en is het thuisfront ook een beetje gerust. Gaan straks naar Houten Thom is jarig. (wat leuk dat kindje met de ballon van Thom)!!!!!! Heb je de andere cadeautjes al weggegeven,? Maak er ook even een foto van.
Liefs en een tutsje van
Douwe en Thea
He Martijn en Maayke,
He Martijn en Maayke,
Goed om te horen dat jullie al op Ibiza (haha) zijn aangekomen!! Het zal er ongetwijfeld een stuk warmer dan ons hebben hier. Al geeft de sneeuw wel veel plezier!!!
lieverds heel veel plezier op Bali en we zullen jullie jaloersmakende verhalen/ foto's blijven volgen!!
Een dikke tut út Snits
Nou ik lees dat jullie je nog prima vermaken daar! Hier zijn er btw ook geen wegen meer door die klotesneeuw dus vergelijkbaar! Lekker weer zie ik en pluk de dag haha ;)
Wallie we hebben trouwens zaalvoetbal van vorige week naar volgend jaar verplaatst zodat je mee kunt doen!
Veel plezier!
gr.Jeroen en x voor Maayke